Engelse Cocker Spaniel Zwart Wit

Posted on

Beweeglijk levendig intelligent nieuwsgierig waaks mild en opgewekt pas wel op de engelse cocker spaniel is een wel wat eigenwijs. Bij de éénkleur mag enkel een witte vlek op de borst aanwezig zijn.

Engels Cocker Spaniel Winslow Spaniel Honden Katten

Inmiddels is de engelse cocker spaniël vooral een vrolijk enthousiaste gezinshond hoewel er ook nog wel jachttraining mee gedaan wordt.

Engelse cocker spaniel zwart wit. Spaniels zijn wel altijd jachthonden geweest en in het midden van vorige eeuw werden ze geplaatst onder de groep van field spaniels. Van een kwamen er twee en daarna kwam de verleiding om zelf een nestje te fokken naar hondenshows te gaan en ons verder te specialiseren in de engelse cocker als fokker en als showtrimmer. De engelse cocker spaniël is stevig en compact gebouwd.

De engelse cocker spaniël wordt gemiddeld 14 jaar oud. De vacht van de engelse cocker spaniel is glad en aanliggend zijdeachtig. Zwart met roodbruine aftekening of zwart wit oranjewit zwart wit met bruin tricolor alsmede oranjebruin en zwartschimmels chocolat met tan.

Klik op de foto s om ze te vergrote n. Onderstaande patronen zijn fouten tegen de rasstandaard. Tegenwoordig worden engelse cocker spaniels en amerikaanse cocker spaniels als verschillende rassen beschouwd.

De liefde voor de engelse cocker ontstond toen iemand zijn cockerspaniël achterliet in het hondenkapsalon. Eenkleurig zwart of rood. De oorsprong van zijn naam is nog steeds niet achterhaald.

Het ras valt onder rasgroep 8. De uitgroei van een sable engelse cocker spaniel bruin pigment als pup en als volwassen hond. Eenkleurig zoals zwart rood bruin maar ook zijn er vele meerkleuren zoals zwart wit rood wit black and tan zwart wit tan bruin wit tan blauwschimmel oranjeschimmel driekleurschimmel.

De amerikaanse cocker spaniel is nauw verwant aan de engelse cocker spaniel omdat hij uit dat ras is ontstaan nadat het in de jaren tachtig van de 19de eeuw naar amerika kwam. Retrievers spaniëls en waterhonden. De cocker spaniel werd erkend als onafhankelijk ras door de engelse kennel club in 1892.

Engelse Cocker Spaniel Black And Tan Honden Dieren

Pin Van Nicole Op My Own Woeffies

English Cocker Spaniel Blue Roan Cooper 11 Months Old English

Pin By Karina On Engelse Cocker Spaniel Bobby En Spike Cocker

Hondenportret Van Een Prachtige Engelse Cocker Spaniel Howy

English Cocker Spaniel Chester The New Sponsor Of Technifibre

Nelson And Norah Blue Roan Engish Cocker Spaniels

Rosie Cocker Spaniel Spaniel

Dog English Cocker Spaniel Adult Blue Roan Standing In A Field

Engelse Cocker Spaniel Blauwschimmel Cocker Spaniel Spaniel Dieren

Pebbles Cutecockerpebbles Instagram Foto S En

Engelse Cocker Spaniel Daantje Spaniel Honden

Figure Out Even More Info On Cocker Spaniel Puppies Look Into

Puppy Cockerspaniel Images Blekko Perros Fotos

Pin On English Cockers

Black And White English Cocker Cocker Spaniel Honden Spaniel

English Cocker Spaniel Google Search Cocker Spaniel Spaniel

English Cocker Spaniel Hond Kat Honden Hondjes

Clavaire Cocker Spaniels Cocker Spaniel Honden En Dieren

Gravatar Image
I am over the age of 30 years, very like with animals especially dogs and cats. I write about dogs blog